• tL_watercooled_01_960
  • tL_watercooled_02_960
  • tL_watercooled_03_960
  • tL_watercooled_04_960
  • tL_watercooled_05_960
  • tL_watercooled_06_960
  • tL_watercooled_07_960
  • tL_watercooled_08_960
  • tL_watercooled_09_960
  • gtx560Ti_SLI_FurMark_stresstest

Water Cooling SLi GTX560Ti

I’ve finally got all the parts together and finally updated my water cooling rig. Running single loop with GTX560Ti in SLi and CPU. The water cooling parts are:

  • Watercool HEATKILLER® GPU-X³ GTX 560 water block
  • Swiftech MCP 655 Water Pump with Speed Controller
  • Bitspower Dual D5 Mod Top Extreme
  • EK Dual Bay SPIN Reservoir with Flow Meter
  • XSPC RX360 Radiator
  • XSPC Rasa Black Acetal CPU block
  • Scythe Gentle Typhoon 1850RPM 59CFM @ 28db Fans
  • PrimoChill PrimoFlex PRO Black Tubing 1/2″ID 3/4″OD with 1/8″ Wall
  • Bitspower Ultimate G 1/4 Thread 1/2″ ID x 3/4″ OD Compression Fitting
  • Danger Den SLi Fitting Kit
  • Lian-Li PT-FN04 fan controller

As for computer parts I’m currently running with:

  • Case: Corsair Obsidian 800D
  • MB: Gigabyte GA-P67A-UD7-B3 with bios F3
  • CPU: Intel i7 2600K 3.4GHz
  • RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600MHz
  • GPU: EVGA nVidia GTX 560 Ti SC
  • PSU: Corsair AX850

Updated: After 20 minutes FurMark stress test the GPUs, the load temp is reading around 42ºC, for the idle temp is 30ºC (my room is 24ºC). I’m very happy with this result. Here is a FurMark screenshot:

gtx560Ti_SLI_FurMark_stresstest

  • Testing my loop for leaking.
    tLa_wc01
  • The Pump/Reservoir combo in front panel
    tLa_wc02
  • All the parts is hooked up and ready for the first time to power it up
    tLa_wc04
  • With the side panel window, you can barely see me behind it
    tLa_wc05
  • Top fan honeycomb holes removed and attached new painted black fan grilled
    tLa_wc06
  • Look nice and clean?
    tLa_wc07
  • Front panel with power off
    tLa_wc08
  • Front panel with power on. The blue led looks amazing cool.
    tLa_wc09
  • wc_temp

My Water Cooling setup

Well, after two weeks running the Corsair H70 on my old system, I thought to myself what the heck. So, I’ve decided going for water cooling on my new system. With the new Corsair Obsidian 800D case and a 360 radiator top mounted. It took me about a day to setup, testing, bleeding, … to make it safe to power it on. Well, with all the parts I’ve collected and here it is:

As you may know by now with the front panel has the XSPC logo, that’s the XSPC Rasa 750 RX360 kit I’m running with. For now my loop is pretty simple a CPU water cooled. In near future, I may get my nVidia GTX 560Ti GPU water block and add to the loop.

So, what are the temperatures I’m currently running? CPU Idle is at 35ºC and 50ºC on load. I’m pretty happy with this temp. CPU is running at 4.4GHz and 1.334V. Here is my screeny:

wc_temp

My New PC Rigs

tla_pc

_ Case: Cooler Master CM 690 II
_ MB: Gigabyte GA-P67A-UD7 with bios F7
_ CPU: Intel i7 2600K 3.4GHz
_ RAM: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz
_ GPU: EVGA nVidia GTX 560 Ti SC
_ PSU: Corsair AX850
_ CPU Cooling: Corsair H70